wrapper

Након уређења саобраћајница, водоводне мреже, осветљења, фекалне и дела атмосферске канализације град Лесковац је наставио са развојем, индустријске Зелене зоне и издвајањем од 13,5 милиона динара започео изградњу још једног дела афмосферске канализационе мреже у дужини од 220 метара. Са овим и претходно изведеним радовима биће покривене све парцеле у износу од 510 метара и проблем атмосферских вода у Зеленој зони ће бити у потпуности решен.

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је са својим сарадницима обишао ове радове и казао да је инвестиција веома значајна јер кроз Зелену зону свакодневно прође 3700 радника запослених у британској компанији Аптив.

„Отварање ове фабрике, којем је присуствовао и председник Србије господин Александар Вучић, представља један од најзначајнијих догађаја у последњих неколико деценија јер је ова компанија направила значајан помак у привредном амбијенту нашег града. Ми смо као локална самоуправа урадили све што је у нашој моћи да испунимо услове и предуслове за отварање ове фабрике у коју је инвеститор уложио преко 25 милиона евра“ – истакао је градоначелник и подсетио присутне представнике медија да ће Аптив до краја године запослити још 500 радника и имати укупно 4200.

Градоначелник је данас говорио и о потенцијалу Зелене зоне: „Статовац комерц који је купио парцелу на Зеленој зони је у процесу добијања дозволе за изградњу дистрибутивног центра. Подсетићу да је град у изградњу саобраћајнице прошлог лета уложио 33 милиона динара. Желим да истакнем и да преостале парцеле чекају своје инвеститоре, баш данас је објављен јавни оглас за отуђење парцеле у Зеленој зони површине 1,2 хектара. Претпостављам да би све парцеле већ биле заузете да нас није задесила пандемија вируса корона. Јер је интересовање инвеститора пре свега тога било велико. Стога позивам све привреднике и предузетнике да свој капитал уложе у ову индустријску зону јер је град Лесковац и званично стављен на листу најатрактивнијих места захваљујући БФЦ сертификату који смо од НАЛЕД-а по четврти пут добили са 96,33% испуњених критеријума први у Србији“ рекао је градоначелник уз констатацију да је интересовање инвеститора за улагање у Лесковцу константно и да је данас разговарао са потенцијалним инвеститором из Уједињених Арапских Емирата и казао да очекује да Зеленом зоном уместо 3700 ускоро пролази преко 5000 радника.

Поред градоначелника у Зеленој зони је говорила и Љиљана Михајловић технички директор ЈП Урбанизам и изградња:

„Прошле године је овде почела изградња атмосферске канализације у дужини од 290 метара. Са изградњом ове канализације у дужини од 220 метара комплетираће се цела пројектована канализациона мрежа. Канализационе цеви и шахте су од полиетилена велике густине, цеви се спајају електофузионо и постављају се на бетонске стопе дебљине 20 цм. Све цеви су предвиђене за уградњу на мало већој дубини од 6-8 метара јер је приметно да су овде ископи велики и широки. Сва атмосферска вода ће бити прихваћена у шахт који је уграђен 2019. године и одатле бетонским каналом преусмерена у реку Ветерницу. Канализациона мрежа је у овим саобраћајницама које су изграђене потпуно изведена.“

Извођачи радова наведених радова су АБ КОП и Задруга Пионир из Власотинца, а планирани рок за завршетак је 2,5 месеца.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија