wrapper

Церемонија затварања 13. Лесковачког фестивала филмске режије почела је одавањем почасти минутом ћутања преминулом Горану Паскаљевићу, овогодишњем лауреату Лајфа.

На вечерашњем затварању подељене су награде најбољим учесницима фестивала. Награда LIFFE за најбољу женску улогу припала је Ивани Вуковић за улогу у филму "Мој јутарњи смех", док је награда за најбољу мушку улогу припала Филипу Ђурићу за улогу у истом филму.
 
Трећа награда Живојин Жика Павловић додељена је редитељу Марку Ђорђевићу за филм "Мој јутарњи смех", друга Младену Ђорђевићу за режију филма "Сумрак у бечком хаустору" док је прва награда коју је уручио градоначелник Лесковца др сци. мед Горан Цветановић отишла у руке Срдана Голубовића за филм "Отац".
 
Захваљујући се на додељеној награди Срдан Голубовић је рекао како је она за њега веома значајна и велика част. Посебну захвалност упутио је Дарку Бајићу који му је пружио прилику да ради са њим и на страсти коју му је пренео за рад на филму.
"Исту страст Дарко је пренео и на овај дивни фестивал, зато је он за све нас који се бавимо режијом значајан."
 
Тринаести LIFFE је затворио Гордан Кичић.
 
"Осећам се веома почаствован што сам ја једини глумац редитељ у овој селекцији. Захваљујем се Дарку Бајићу који овај фестивал негује и граду Лесковцу на дивној организацији. Видимо се већ следеће године у бољим условима" поручио је Кичић.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија