wrapper

Радови на спровођењу гасовода у два правца на територији града Лесковца се приводе крају. Према речима представника одговорног извођача радова, све време ванредног стања се радило и очекује се да се у потпуности заврше за десетак дана. Радови су се изводили у два правца. Први је завршен, од комплекса Апостоловић преко улице Солунских ратника до Спортско рекреативног центра Дубочица, док се радови од Летексовог моста преко Булевара Николе Пашића до котларнице ЈКП Топлана у насељу Дубочица завршавају. Тренутно се врши подбушавање на кружној раскрсници Булевара Николе Пашића и улице Јужноморавских бригада.  

Овај дугоочекивани пројекат вредан 66 милиона динара у потпуности финансира предузеће за изградњу гасоводних система Југоросгас и за Лесковац је од велике важности.Њиме ће индустријским потрошачима бити омогућено да се о трошку Југоросгаса прикључе на новоизграђени гасовод. Извесно је да ће се анексом постојећег уговора радови проширити како би се на гасовод прикључили и Дом здравља, Општа болница и Полицијска управа. Значајно је и то да ће и грађанима моћи да своја приватна домаћинства прикључе на гасовод.

Предности коришћења природног гаса у однос на остале енергенте су бројне: један од најјефтинијих, најсигурнијих и економски најприхватљивијих енергената на тржишту. Ни еколошки значај грејања на гас није мали Природни гас није токсичан, сагорева се без емисије штетних продуката у атмосферу и не ствара чађ што значи да ће загађење животне средине смањити, а ваздух у Лесковцу ће бити чистији и здравији.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија