wrapper

Данас је званично предата фискултурна сала ОШ "Вожд Карађорђе". Ученици ове школе су након 29 година добили нову, савремену салу.

Црвену траку је пресекао, а самим тим и свечано отворио салу, градоначелник Лесковца др Горан Цветановић. 

"У две фазе радова уложено је 34,7 милиона динара, а у опремање, за које су средства обезбедили град, Савез за школски спорт и Лесковачки савез спортова око 600 хиљада. За завршетак опремања следеће године издвојићемо још 700 хиљада и тада ће сала бити опремљена за све спортове коју су превиђени школским програмом," рекао је градоначелник. 

Директорка школе Александра Милосављевић истакла је да: "“2016. године постављен је темељ и две године након тога објекат је спреман за употребу, а осим објекта данас имамо модерно опремљене канцеларије за наставу, свлачионице за ученике, модеран и безбедан терен где ће наши ученици и наставници уживати у часовима физичког васпитања. Хвала свима који су остварили наше снове, а посебно градоначелнику Лесковца, Одељењу за друштвене делатноси и Јавном предузећу Урбанизам и изградња.”

"Нама је циљ да сви наши ученици, у свим школама нашег града имају адекватне услове за рад, учење и образовање. Улажемо значајна средства у просвету, ове године око 630 милиона. Улажемо у санацију школа, око 88 милиона. Улажемо и у спортске терене и школска дворишта. За њих 16 издвојили смо око 55 милиона," - додао је др Горан Цветановић. Он је том приликом и честитао од срца Дан свим просветним радницима у пожелео да њихов посао у којем раде са нашим највећим богатством, нашом децом, увек обављају одговорно професионално и марљиво. 

Градоначенику је директорка ове школе уручила захвалницу, а подељене су и лопте ученицима. 

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија