wrapper

У препуној сали Дома културе Печењевце поводом Међународног дана заштите животне средине одржан је Фестивал кратког филма на тему екологије, који је отворила чланица градског већа Владанка Стаменковић која је нагласила да је град Лесковац кроз велики број активности показао да заиста брине о заштити и унапређењу животне средине као једним од приоритета локалне еколошке политике. У име Дома културе присутнима се обратио директор Мирослав Станојевић, захвалио се свим учесницима овог Фестивала и још једном нагласио важност очувања здраве животне средине, а као циљ фестивала је истакао анимирање младих људи да се боре за здраво окружење и чисту животну средину као кључ очувања људског здравља.

У име локалне самоуправе и градоначелника Лесковца др сци. мед. Горана Цветановића присутнима се обратила Владанка Стаменковић, члан Градског већа:

„Појам екологија значајно се попео на лествици свих грађана Србије што нам показују бројне и успешне аквције широм земље. Зато је и обележавање Светског дана заштите животне средине од посебног значаја. Град  Лесковац  је кроз велики број активности показао да је један од приоритета наше локалне самоуправе заштита и унапређење животне средине. Један од приоритета локалне еколошке политике јесте функционисање Фонда за заштиту животне средине који има свој Програм коришћења средстава. Поменутим програмом предвиђене су бројне активности које се спроводе преко Одељења за заштиту животне средине а једна од тих је едукација и промоција животна средине у оквиру које се врши пројектно финансирање.“

На овогодишњем Фестивалу је учествовало девет школа са територијеграда Лесковца. Ученици сузаједно са својим предметним наставницимаспремили интересантне кратке филмове који су обрађивали еколошке теме.Дом културе је ову манифестацију организовао у сарадњи са Одељењем зазаштиту животне средине града Лесковца који су обезбедили награде за
све учеснике а исте је поделила шефица одељења Јелена Трајковић. Прво место  је сасвим заслужено припало ОШ „Бранко Радичевић“ из Брестовца, друго место је освојила ОШ „Славко Златановић“ из Мирошевца а треће ОШ „Трајко Стаменковић“ из Лесковца. Победници су добили вредне награде, док су остали учесници награђени утешним наградама.

У ревилијалном делу програма приказана је позоришна представа „Екологијада“ коју је припремила драмска секција ОШ „Вук Караџић“ из Печењевца са својом наставницом српског језика Марином Стојковић.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија