wrapper

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић данас је у Свечаној сали града говорио о раду фабрика страних инвеститора у Лесковцу.

Он је нагласио да су неке од фабрика обуставиле рад, да ће неке од њих то учинити а да ће неке радити смањеним капацитетом све док ситуација то дозвољава.

„Што се тиче фабрика на територији града Лесковца ситуација је следећа. Јура сутра, 26. марта, обуставља рад, сем фабрике Јура 3, где ће радити 250 радника, који свакако раде у најчистијој соби у читавој Европи и дужни су да прођу процес деконтаминације. Планирано је да се погони јужнокорејског инвеститора отворе 06.04.2020. Фалке престаје са радом у петак, 27.03. па све до 13. априла. У турској компанији Џинси тренутно ради 200 од укупно 950 радника од чега 100 шије маске за потребе лесковачке болнице, док рад у потпуности обустављају од понедељка 30. марта. Аптив пакард је смањио број радника на 450, од 1600, а Аутостоп је престао са радом прошле недеље, осим неколико радника који шију маске за потребе болнице. Све компаније су подложне промени у смислу продужења обуставе рада уколико то буде потребно због епидемиолошке ситуације“ – казао је данас Цветановић на основу података добијених од менаџмента поменутих компанија.

Tagovano

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија