wrapper

Лесковачки Аероклуб „Саша Митровић“ у петак и суботу био је домаћин Ревијалног такмичења пилота параглајдера у прецизном слетању.

Након надметања у више серија, најбоље резултате у женској конкуренцији остварила је Маја Радованић, репрезентативка Црне Горе из Берана, док је победник у мушкој кокуренцији био Миле Јовановски из Прилепа.

У појединачном пласману, друго место освојио је Београђанин Слободан Малетић, а трећи је његов суграђанин Милош Тимотијевић.

Рачунајући екипне резултате, првопласиран је тим „С Конан“ из Београда, други су такмичари клуба „Делта“ из Прилепа, трећиа је екипа „Кафа“ из Београда.

„Првобитна замисао нам је била да окупимо пилоте параглајдера из Србије, али су се на нашу објаву преко друштвених мрежа одазвали и такмичари из Црне Горе и Северне Макдеоније, тако да се ревија претворила у међународни турнир. И за нас је изненађење представљало пријава и учешће једног такмичара из Турске“ – казао је Горан Младеновић, председник Управног одбора Аероклуба „Саша Митровић“, и додао:

„Оваквим манифестацијама и приказима ваздухопловних спортова настојимо да лесковачки Аероклуб поставимо тамо где му је место и повратимо му некадашњу славу, и у томе имамо јасну подршку локалне самоуправе града, чији људи чине напоре да обезбеде услове за нормалан рад клуба.“

Ово је први приказ летења и такмичења параглајдера који је у Лесковцу организован од стране Аеро клуба „Саша Митровић“.

Подсетимо, прошле године, захваљујући овом клубу, на Дан града, 11. октобра, изнад Лесковца је подигнут летећи балон који је био атракција за све Лесковчане и посетиоце.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија