wrapper

Данас је у организацији Удружења пензионера града Лесковца одржана 12. по реду манифестација Међународни фестивал фолклора трећег доба. Почетак манифестације обележен је свечаним дефилеом свих учесника, док је oтварање је одржано у сали Народног позоришта. Фестивал је отворила заменица градоначелника Лесковца др Лидија Димитријевић рекавши:

„Овај фестивал је заправо промоција радости, виталности, елана и енергије трећег доба. Сви данашњи учесници су пример како старост може бити весела и лепа, а да је свака бора и искуство, заправо, неизмерно богатство. Хвала вам што својим ангажовањем и оптимизмом дајете пример младима како треба живети, дружити се, размењивати искуства и стварати нова пријатељства.

Наши пензионери су најзаслужнији грађани јер су градили и стварали ово друштво и наша је обавеза да наставимо њиховим путем и обезбедимо бољу будућност за све нас.“

Ове годину учествовале су фолклорне секције пензионера из Кавадараца и Кумованова из Северне Македоније, Зајечара, Крагујевца, Бољевца, Смедеревске Паланке, Врања и Лесковца.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија