wrapper

У Лесковцу је данас одржан 21. Лесковачки полумаратон, у организацији Атлетског клуба „Дубочица“, а под покровитељством Града Лесковца и Одбора за превенцију болести зависности и борбу против верских секти.

Традиционална атлетска манифестација, након трогодишње паузе, окупила је у Лесковцу сјајне полумаратонце и маратонце, дугопругаше, али и рекреативце свих генерација, који су желели да тестирају своје способности
 
Бољи познаваоци атлетике знају да је изузетно топао октобарски дан као створен за посматраче и љубитеље атлетике, али да је дугопругашима и маратонцима теже, што је температура виша. Без обзира на временеске околности, сви су били спремни да се надмећу за пласман, добре резултате и богат фонд награда који је организатор припремио.
 
У име главног покровитеља манифестације, учеснике је поздравила Бранкица Стаменковић, градска већница задужена за образовање и спорт:
 – У име Атлетског клуба “Дубочица“ и свих ентузијаста, који су у протеклих годину дана марљиво радили на организацији ове манифестације, захваљујемо на доласку у Лесковац. Град јесте покровитељ, али подршку даје и Одбор за превенцију болести зависности и борбу против верских секти и у томе се види тежња локалне самоуправе да управо све младе усмери ка спорту и здравим стиловима живота. Прошле недеље смо имали крос РТС-а, на коме је учествовало преко 4.000 предшколаца и ђака из Лесковца и надамо се да ће неки од њих наследити вас на Лесковачком полумаратону. Желим вам добродошлицу у град Лесковац и да, док трчите нашим улицама осетите добру енергију и да сви кроз циљ прођете као победници.
 
Осим полуматаронске трке, на 21,1 километар, за коју је пријављено 169 такмичара из Србије, Северне Македоније, трчало се на 10.000 метара и у њој је учествовало 74-оро дугопругаша и штафетно 3×7 километара, за коју се пријавило 12 трочланих екипа. Скупа са свима њима, рекреативци су трчали из задовољства.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија