wrapper

Компанија „Јура“ донирала је Дому здравља у Лесковцу два нова дефибрилатора који ће у великој мери унапредити рад Службе за хитну медицинску помоћ. Вредност ове донације је преко милион динара, а ову установу очекује још донација ове компаније.
Градоначелник Лесковца Горан Цветановић у Дому здравља говорио је о улагањима у ову установу и труду локалне самоуправе да унапреди пружање здравствене заштите за све становнике са територије града Лесковца.
„Услови лечења у Дому здравља значајно су побољшани. Стоматологија је потпуно реновирана, обновљен возни парк, набављен је велики број савремених апарата којима је омогућена бржа и боља дијагностика и квалитетније лечење. Реконструисане су и обновљење  све амбуланте Дома здравља ван Лесковца.“ Поручио је градоначелник Цветановић.
 
Директор Лесковачког Дома здравља др Славиша Божић истакао је ниједна локална самоуправа у Србији, финансијски не подржава свој Дом здравља, као град Лесковац наш.
„ Приходи од града, од 2о13. године до данас, на име зарада и мртвозорства, износе 81 милион 78 хиљада 551 динар или 687 хиљада евра. У овом истом периоду, у инфраструктурне радове унутар Дома здравља и набавку опреме, град је уложио 793 хиљаде евра, што укупно чини око 1,5 милиона евра из локалног буџета. Поред тога, не смеју се занемарити ни донације и поклони од компанија, до којих је дошло и долази, пре свега, због ангажовања локалне самоуправе“ рекао је Славиша Божић.
Дом здравља уводи електронски картон, који ће допринети скраћењу чекања пацијената на преглед , а сестрама и лекарима олакшати посао, што значи и бољу здравствену заштиту.
 
„Током 2017. године радили смо тромесечне анализе и дошли смо до закључка да још увек у пословању кубуримо са озбиљним проблемом, а то је доступност здравствене заштите. За ову годину смо себи поставили циљ да здравствене услуге што више приближимо градјанима. Уочено је да лекари и медицинске сестре, у току радог дана, много времена посвећују обавезној администрацији. Обзиром да су се створили законски услови, а ми смо, захваљујући локалној самоуправи , већ постигли задовољавајући информатички ниво, 9о процената лекара је спремно за коришћење електронског картона. Сестре неће више морати да доносе папирне картоне, а лекар ће одмах моћи да штампа извештаје, упуте и остало. На њему ће моћи да се чита прописана терапија, што је један од предуслова за укидање рецепата, обзиром на то да ће терапијска листа бити доступна и апотекама. Ми ћемо бити први Дом здравља у Србији који је обезбедио такве услове“ рекао је помоћник директора за медицинска питања др Часлав Недељковић.
 

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија