wrapper

Дом ученика средњих школа у Лесковцу добитник је Светосавке награде на нивоу Србије. Светосавска награда додељује се за изузетне резултате у области образовања и васпитања, унапређењу образовно-васпитне праксе и развоју научних и уметничких достигнућа у области образовања и васпитања.

Поводом тога, градоначелник Лесковца др Горан Цветановић, посетио је ову васпитно-образовну установу, обишао је, заједно са својим сарадницима и директором Иваном Илићем и честитао им на једној од најлепших и најзначајнијих награда коју једна установа може да добије.

"Ова институција већ 70 година брине о ученицима и студентима који користе њене услуге. Водећи се љубављу према младима и тежњом да се усмере на прави пут, запослени у Дому воде рачуна о њима као родитељи, као породица, пружајући им прави дом.

Та посвећеност у раду препозната је најпре од стране Града, те је Дом, октобра прошле године на Дан града, награђен Октобарском наградом Града Лесковца. Да смо били исправни у одлуци о награђивању, потврдило је Министарство просвете, науке и технолошког развоја које је јуче, на дан Светог Саве, нашем Дому уручило Светосавску награду.

У конкуренцији од 230 кандидованих, наша институција се нашла међу 27 најбољих којима је припала част да понесу награду," - рекао је градоначелник.

Он је том приликом подсетио да Лесковцу ово није једина Светосавска награда. 2015. године додељена је Предшколској установи "Вукица Митровић".

Градоначелник се захвалио и организационом одбору Светосавских свечаности града Лесковца на Светосавској повељи коју је добио за допринос ширењу духа светосавља и унапређивању образовно-васпитног рада у 2018. години.

Директор Дома ученика средњих школа Иван Илић истакао је да је ово најпрестижнија награда коју једна установа може да добије и додао да није само седамдесетогодишњи успешан рад и труд допринео добијању ове награде, већ и квалитет и услови школа које наш град представљају, јер су оне те које привлаче ученике из других крајева у Лесковац и тиме доприносе повећаном интересовању за ову образовну установу.

Tagovano

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија