wrapper

У сали Скупштине града Лесковца данас су војницима који су добровољно служили војни рок 2014. и 2015. године уручене значке и захвалнице отаџбине.

Сто војника добровољаца са територије града Лесковца данас је примило захвалнице од градоначелника Лесковца Горана Цветановића и начелника Регионалног центра Ниш пуковника Ненада Марковића.

Градоначелник Цветановић поздравио је припаднике Министарства одбране, присутне војнике и њихове породице, поручивши да су они понос града и читаве Србије.

„Велико ми је задовољство и част што данас имам прилику да поздравим ове дивне, храбре момке који су добровољно одслужили војни рок. Одлучност да овако храбрим чином одате почаст држави је за свако дивљење и сваку похвалу. Служити војску није лако, за то је потребна дисциплина, спремност на све, многа одрицања подразумевају овакву одлуку, много рада и труда. Ништа од тога вас није спречило да се одлучите да сазрете и постанете озбиљни људи и ја вам на храбрости честитам“ – рекао је Цветановић.

Начелник Регионалног центра Марковић поручио је да је град у сарадњи са центром успешно реализовао јавни конкурс и избор кандидата, за упут на добровољно служење војног рока са оружјем, на којем се пријавило више од 8 хиљада кандидата, а на добровољоно служење упућено је и одслужило нешто више од 1500, док тренутно на упут чека 470 кандидата или нешто више од два кандидата за једно место.

„Због пре свега ограничених потреба Војске Србије, као и строге селекције и других низа околности, али и ограничавајућих фактор,а не постоји могућност да се свим кандидатима испуни жеља. Са задовољством истичем да је наш Центар у поређењу са осталим центрима Србије, упутио највећи број каднидата на добровољно служење војног рока до сада, скоро половину свих упућених кандидата“, изјавио је пуковник Марковић обраћајући се присутнима.

Tagovano

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија