wrapper

Туловска река важи за једну од најнепредвидивијих и најнебезбеднијих водотокова на територији града Лесковца која деценијама уназад представља претњу домаћинствима и усевима у околним селима.

Град Лесковац је стога иницирао сарадњу са Јавним водопривредним предузећем „Србијаводе“ како би се тај ризик смањио на минимум. Прошле године је завршена изградња канала на овој реци, а тренутно се изводе радови на градњи моста у функцији овог водопривредног објекта.

Данас су медијске екипе и сарадници градоначелника Лесковца имали прилику да се увере да радови теку по плану јер су контуре моста већ видљиве.

„Град је препознао овај проблем и у изградњу водопривредног објекта на овој реци уложио преко 100 милиона динара.

Прво је у експропријацију земљишта уложено 25 милиона динара, а затим је изграђен растеретни канал у дужини од 2,2 км вредан 45 милиона динара (Србијаводе 20, а град Лесковац 25 милиона динара). У септембру је започета изградња савременог моста у функцији овог канала за који ће из буџета града бити издвојено додатних 27,4 милиона динара. Распон моста је 17,9 метара, ширина моста је 10 метара, а коловоза 6 метара. Са обе стране моста ће се налазити пешачке стазе ширине 2 метара,“ – казао је Андрија Атанасковић, помоћник градоначелника Лесковца. 

 Директор ЈП Урбанизам и изградња казао је данас да је након земљаних радова урађена бетонска конструкција, бетонска крила и најбитније коловозна плоча.

"Након 28 дана од бетонирања плоче, што се десило 9. новембра, извођач може да демонтира скелу и да настави радове на плочи. До завршетка радова нас очекује бетонирање ивичних венаца и тротоара и наравно асфалтирање моста и прилаза мосту" казао је Николић.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија