wrapper

×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 495

Овогодишњу Роштиљијаду посетили су челници бугарских градова Елин Пелин и Перник, Бијељине, Будве и општине Баточина, а за њих је у Свечаној сали града градоначелник Лесковца Горан Цветановић приредио пријем добродошлице.

Цветановић је на пријему рекао да Лесковац са овим градовима има изузетну сарадњу на пољу привреде, економије, културе, а да се са градовима попут Елин Пелина реализују и заједнички пројекти прекограничне сарадње.

- Овакви сусрети су прилика да продубимо партнерство, остваримо директне европске и економске бенефиције, и градимо мостове пријатељства на узајамну корист и задовољство. Надам се да ће наши гости осим мириса и укуса Роштиљијаде, упознати и делић лепоте нашег града, нашу традицију и историју. Желимо да Лесковац доживите као град са душом, град добрих домаћина, град који се стално мења и развија, али ипак остаје аутентичан и оставља утисак на сваког ко га посети, рекао је Цветановић.

Са представницима Елин Пелина  већ је започета процедура братимљења наша два града, а слична иницијатива покренута је и по питању Бијељине па је на данашњој седници Градског већа усвојен предлог Одлуке о успостављању сарадње између Лесковца и овог града.

Миле Пејчић, шеф кабинета градоначелника Бијељине, захвалио се градоначелнику на добродошлици и рекао да су овакви сусрети и иницијатива за братимљење доказ да Дрина спаја а не раздваја, и да ће представници ова два града радити заједничким снагама на реализцији пројеката важних за побољшање живота њихових суграђана.

Пријему је присуствовао и директор Безбедносно-информативне агенције Братислав Гашић.

 

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија