wrapper

Данас је у Кабинету градоначелника Лесковца др сци. мед. Горана Цветановића одржан састанак са делегацијом града Крива Паланка која у граду на Ветерници борави због пројекта „Повезивање бисера“ преко програма прекограничне сарадње Републике Србије и Северне Македоније који финансира Европска унија. Циљ овог пројекта је обезбеђивање услова за бољу и заједничку туристичку понуду два града са фокусом на популаризацију културних и природних ресурса за заједнички развој одрживих туристичких производа и дестинација, те подстицање могућности за побољшање квалитета и видљивости регионалних прекограничних туристичких понуда капитализацијом и бољим коришћењем природног, културног и историјског наслеђа.

Заменица градоначелника др Лидија Димитријевић и шеф Одељења за друштвене делатности Саша Младеновић су током састанка са градоначелником Криве Паланке Сашком Митовским и његовом сарадницима разговарали о појединостима пројекта, туристичким потенцијалима два града, као и о радионици која се тренутно спроводи у Лесковцу а тиче се активности које су до сада реализоване, као и оних на којима ће се тек радити.

У оквиру пројекта "Повезивање бисера" на којем раде Одељење за друштвене делатности града Лесковца и Центар за развој Јабланичког и Пчињског округа, на локалитету кањона Вучјанка биће спроведени радови на туристичкој инфраструктури у виду уређења простора, стазе и платоа, постављања урбане опреме за рекреацију и забаву - клупе, пењалице, љуљашке, постављања соларне расвете, видиковаца и информативних табли. Такође дуж кањона Вучјаке биће трасиране, уређене и обележене пешачке стазе у дужини од 2,5 км, док ће македонска општина преко овог пројекта изградити приступни пут до Станечких водопада који представљају туристички бисер овог дела Балкана.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија