wrapper

Деца без родитељског старања која се налазе у хранитељским породицама, су синоћ, захваљујући Центру за социјални рад, уз велику подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и града Лесковца, отишла на летовање 10 дана у Паралији.

Њих су из Лесковца, испратили заменица градоначелника др Лидија Димитријевић и директор Центра за социјални рад Предраг Момчиловић.

„У хранитељским породицама у Лесковцу одраста око 120 детета. По законским прописима деца на хранитељству имају право или на летовање или на екскурзију. Ове године је 35 детета одабрало летовање. Тим стручњака из Центра за социјални рад у Лесковцу је за њих организовао летовање и за ту намену издвојено је 2,4 милиона динара. Овим путовањем желимо да им покажемо да ће Град и на тај начин бринути о њима. Они ће имати шансу да се међусобно друже и упознају, да створе лепе успомене, одморе се и опусте. Дружења овог типа су веома значајна и за хранитеље јер су она прилика да размене искуства и савете – казала је заменица Димитријевић.

Предраг Момчиловиц, директор Центра за социјални рад, казао је овом приликом да Центар ову активност организује 15 година уназад и да представља пример добре праксе.

„Центар ову активност организује 15 година. 35 малишана из хранитељске породице иду на дружење у познатом грчком летовалисту Паралија. Деци је обезбеђена лекарска пратња, спасиоци, са њима ће кренути и хранитељи, који путују о свом трошку. Скромну подршку пружићемо поделом мајица, како би им остала нека успомена са овог путовања, обезбеђени су и ланч пакети, неопходна медицинска средстава и лекови – казао је Момчиловић.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија