wrapper

Тридесет малишана из хранитељских породица вечерас је отпутовало на летовање у Лептокарију.

Пут Грчке испратили су их градоначелник Лесковца, др Горан Цветановић, директор Центра за социјални рад, Предраг Момчиловић и његов заменихк, Бобан Илић.

Пожелевши деци и њиховим пратиоцима срећан пут, градоначелник Цветановић је казао како је обавеза града да брине о социјално угроженим категоријама становништва и да на овај начин жели да допринесе укључивању деце из хранитељских породица у друштво.

„Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у сарадњи са лесковачким Центром за социјални рад сваке године децу из хранитељских породица шаље на летовање где ће они провети десетак дана у дружењу, размени искустава, а пре свега на том летовању треба да уживају. На овај начин шаљемо поруку да треба да будемо добри родитељи, да треба да чувамо и негујемо децу и обезбедимо им бољу будућност. За ову намену Министарство је издвојило око 1,4 милиона динара, а ми ћемо им скромним поклонима, мајицама, подржати организацију како би им остала успомена са летовања“ – казао је Градоначелник Цветановић и додао да је град обезбедио ланч пакете и неопходну козметику.

На летовању ће са децом боравити стручни радници Центра за социјални рад, спасиоци, лекар и неколико хранитеља који су отпутовали о сопственом трошку.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија