wrapper

Чланци поређани по датуму: децембар 2019

Одељење за заштиту животне средине Градске управе града Лесковца, у сарадњи са ЈКП"Комуналац" , ЈКП „Грделица“, Одељењем комуналне полиције и компанијом ПВВ, данас је спровело акцију уређења јавне површине у селу Карађорђевац. Ова акција обухватила је чишћења канала,  кошења ниског и високог растиња поред пута као и уклањања дивље депоније.

 

Са овом акцијом наставиће се и сутра.

 

петак, 05 март 2021 12:33

ПРОЈЕКАТ „ГРАД НА ДЛАНУ“

Министарство државне управе и локалне самоуправе је граду Лесковцу одобрило средства у износу од 127,5 милиона динара за реализацију пројекта „Град на длану“ који се спроводи у оквиру Пројекта „Партнерство за локални развој“. Укупна вредност износи 150 милиона динара, те ће учешће града износити 22,5 милиона.

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је недавно посетио нишку компанију Јумис која послује од 1991. године а бави се производњом супа, зачина, пудинга, ратлука, кремова и сушеног воћа. Власник ове породичне компаније Миле Коцић је градоначелника упознао са системом производње и начином рада овог успешног произвођача прехрамбених производа који се извозе у 27 земаља света. Компанија Јумис тренутно броји преко 200 радника и поседује најсавременије машине и опрему. Господин Коцић је као члан привредне коморе Јабланичког и Пчињског округа са градоначелником разговарао о тренутном привредном амбијенту на југу Србије и значају подршке привредним субјектима Владе Републике Србије и локалних самоуправа током пандемије вируса корона. 

Светски дан енергетске ефикасности обележава се 05. марта, у част првог састанка светских стручњака, на тему енергетске ефикасности, одржаног на овај дан 1998. у Велсу, у Аустрији, на коме се разговарало о енергетској кризи у свету и њеним могућим решењима. На овај дан свако од нас треба да размисли колико рационално троши енергију у свом домаћинству, на радном и сваком другом месту, да не нарушава квалитет живота.

Страна 1 од 1136

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија