wrapper

Чланци поређани по датуму: август 2020

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић се укључио у Јутарњи програм Радио телевизије Србије и говорио о последицама неодржавања Роштиљијаде и најавио да Лесковац неће одустати од те традиционалне манифестације, те да су припреме за наредну већ отпочеле.

субота, 29 август 2020 14:17

АКЦИЈА ЧИШЋЕЊА У РУДАРУ

Jавно-комунално предузеће „Комуналац“, представници Одељења за заштиту животне средине, Одељења комуналне милиције и компаније ПВВ данас су почели акцију уређења и чишћења простора унутар и у околини старе коњушнице која се налази у Рудару.

Роштиљијада је синоним за град Лесковац. Идеја о одржавању фестивала роштиља се родила шездесетих година прошлог века када је радила чувена лесковачка школа роштиља којој припада још чувенији Драги Буре. Прва Роштиљијада је одржана 1965. године али је после само две године угашена. Поново је заживела 1990. Ова манифестација се од тада за кратко време издвојила и од скромне забаве за мештане Лесковца је прерасла у једну од најпосећенијих и најпопуларнијих у региону. Основну понуду на Роштиљијади чине лесковачки специјалитети са роштиља: ћевапи, пљескавице, кобасице, а последњих година, доласком учесника из других крајева Србије, појавиле су се бројне печењаре.

Радови на уређењу доњег дела парка „Девет Југовића“ који су подразумевали асфалтирање нових стаза, пресвлачење постојећих, повезивање праваца степеништа из Норвежанске, Првомајке и улице Девет Југовића, постављање ивичњака, изградњу потпорног зида и ограде приводе се крају.

Страна 1 од 7

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија