wrapper

Чланци поређани по датуму: децембар 2018

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је данас у присуству представника релевантних одељења Градске управе града Лесковца и Јавно-комуналног предузећа Водовод имао онлајн састанак са представницима кинеске компаније са којом се неколико месеци уназад воде преговори око покретања погона за производњу хепарина на територији града Лесковца.

На овом састанку је било речи о законским регулативама које ова фирма мора да испуни по питању прераде и испуштања отпадних вода јер је инвеститор показао највеће интересовање за реализацију свог пројекта у Лесковцу због Постројења за пречишћавање отпадних вода и градског колектора који су у потпуности изграђени улагањем од милијарду динара. Пројекат Управљање отпадним водама на територији града Лесковца подразумева и изградњу канализационе мреже у 16 насељених места чија фаза имплементације ће почети ускоро а финанасира је Влада Краљевине Холандије износом од 8 милиона евра.

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је позвао руководство и стручне тимове ове фирме да дођу у Лесковац и обиђу Фабрику за пречишћавање отпадних вода као и потенцијалне локације тако да се њихова посета очекује у предстојећем периоду.

Данас је у улици Милоша Обилића одржана конференција за медије поводом завршетка радова на реконструкцији ове улице.

Железнице Србије су до сада на територији нашег града уредиле прелазе на путу ка Богојевцу, у близини Капитол парка, на улазу у насеље Подрум, код фабрике Младост, у селу Грабовница, а данас се изводе радови на путном прелазу на магистралној прузи Београд - Ниш - Прешево - Државна граница, правац пута Брестовац - Липовица- Печењевце - Лесковац, између стајалишта Липовица и станице Печењевце. Радове вредне 2,5 милиона динара финансирају Инфраструктуре Железнице Србије и предузећа Путеви Србије, са извођењем радова се почело јутрос око 6 часова, и биће завршени данас до вечерњих сати, а у међувремену се саобраћај одвија алтернативним правцем: Брестовац - Заплањска Топоница - Грданица - Разгојна - Брејановце – Печењевце. Тиме ће читава територија нашег града на укрштају општинских и државних путева са пругама бити покривена савременим путним прелазима.

Страна 1 од 1213

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија