wrapper

Чланци поређани по датуму: децембар 2018

Светом архијерејском литургијом коју је служио владика нишки господин Арсеније са лесковачким свештенством и сечењем славског колача у присуству великог броја грађана Лесковца и околине манастир Светог Јована у Јашуњи обележио је своју славу. Слави је присуствовала и заменица градоначелника др Лидија Димитијевић, која је у име градоначелника Цветановића поздравила све и пренела честитке поводом овог великог празника.

Делегација Републике Србије борави у Бриселу поводом седмог Дана проширења Европске Уније и десетог састанка Заједничког консултативног одбора Комитета региона Европске уније и Републике Србије (ЗКО). Теме састанка су „Локалне и регионалне власти у процесу приступања Србије ЕУ“ и „Учешће младих на локалном нивоу“, а испред наше делегације о положају и улози локалне самоуправе у процесу приступања говорио је др сци. мед. Горан Цветановић, градоначелник Лесковца, председник Сталне конференције градова и општина и председник Мреже асоцијација локалних самоуправа Југоисточне Европе (НАЛАС). Градоначелник је током излагања дао краћи осврт са локалног нивоа на изузетно важан процес придруживања наше земље Европској унији и истакао:

Градска управа града Лесковца, Одељење за заштиту животне средине обавештава грађане и Пчеларска друштва да ће се вршити сузбијање ларви комараца стајаћих вода, канала и бара и сузбијање одраслих форми комараца замагљивањем, по утврђеној маршрути, а у оквиру Акције системске дератизације и дезинсекције на територији града Лесковца.

четвртак, 07 јул 2022 00:00

Здравство

Лесковачко породилиштe

У Лесковачком породилишту у протекла 24 часа рођена су четири дечака.

Хитна помоћ

У хитној служби лесковачког Дома здравља и претходне ноћи било је доста интервенција: 27 кућне посете лекара, амбулантно су прегледана 47 пацијенaта.

Страна 1 од 1487

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија