wrapper

Чланци поређани по датуму: јул 2019

Александра Љубеновић, ученица лесковачке Гимназије, добитница је похвале на Међународној хемијској олипијади.

У Свечаној сали Града Лесковца у присуству Његове екселенције Сема Фабриција, министарке за европске интеграције Јадранке Јоксимовић, министра за локалну самоуправу Северне Македоније Горана Милевског, помоћника министра финансија Марка Јовановића и домаћина градоначелника Лесковца др Горана Цветановића данас је представљен Програм прекограничне сарадње Републике Србије и Републике Северне Македоније и најављено отварање Првог позива за подношење предлога пројеката у оквиру овог програма.

Градоначелник Лесковца др Горан Цветановић сусрео се Новицом Здравковићем, братом покојног Томе Здравковића, као и његовом породицом.

Том приликом разговарали су о измештању споменика Томе Здравковића, при чему је градоначелник Цветановић указао на то да ће споменик бити премештен на атрактивнију локацију, не кеју поред Ветернице. Локална самоуправа сматра да уметник светског ранга, чија музика промовише Лесковац годинама уназад на најлепши начин, то и заслужује. Град Лесковац у томе има пуну подршку породице Томе Здравковића.

Градоначелник Лесковца др Горан Цветановић сусрео се са Светиславом Пешићем, бившим југословенским и српским кошаркашем и једним од најтрофејнијих европских тренера. 

Светислав Пешић је са репрезентацијом Југославије освојио Светско првенство у кошарци 2002. и Европско првенство у кошарци 2001., а са Немачком је освојио Европско првенство 1993. Са клубовима које је водио освојио је Евролигу 2003, ФИБА Еврокуп 2007, Куп Радивоја Кораћа 1995, седам националних првенстава и четири национална купа.

Градоначелник Цветановић и Светислав Пешић разговарали су о развоју спорта у Лесковцу, о великим успесима наших спортиста, као и о улагањима у спортску инфраструктуру.

Страна 1 од 22

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија