wrapper

Синоћ је у Народном позоришту Лесковац изведена представа "ДАР" рађена по тексту глумице Милене Ђорђевић као део ширег друштвено-ангажованог пројекта који за циљ има упознавање јавности са аутизмом.

Представа говори о животу Косте, дечака са аутизмом и његове породице. Ово је прича о љубави, различитости, прихватању и сазревању. Циљ представе јесте смањење маргинализације како особа у стању аутизма, тако и особа са сметњама у развоју и особа са инвалидитетом, али и њихових породица као и подизање свести и приближавање врло специфичног проблема обичном човеку.

Након представе је одржана трибина коју су отворили ауторка, глумци и стручни консултанти, а у оквиру које је одговарано на питања публике у вези инклузије, подизања свести о аутизму, начинима за што бољу едукацију деце са аутизмом и начинима за побољшање квалитета њиховог живота.

-Аутизам није ретка појава и може да се деси свакој породици, без обзира на расну, националну и етничку припадност, социјални и економски статус. Локална самоуправа препознаје значај и подржава рану дијагностику и укључивање у образовни процес који су кључни за децу са аутизмом. Тако им се може помоћи да развију своје социјалне и комуникационе вештине, постану самосталнији и воде испуњенији и продуктивнији живот. Представа „ДАР“ је нешто посебно окреће нас правим вредностима и учи нас да отворено причамо о свим темама- рекла је пре почетка представе помоћница градоначелника Ана Стојковић.

Галерија слика

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија