wrapper

Данас је у Вучју по девети пут организована традиционална манифестације „Дани воденице“ која је окупила велики број становника са територије града Лесковца који су имали прилику да уживају у пригодном културно-уметничком програму у организацији Дома културе у Вучју, али и припремању и дегустацији кулинарских специјалитета од најфинијег брашна које се на традиционалан начин меље у овим вековима старим објектима.

Директор Дома културе у Вучју Братислав Станисављевић пожелео је присутнима добродошлицу рекавши:

Циљ ове манифестације је поспешивање туризма у Вучја, желимо да доведемо нове људе који ће посетити и вратити ону славу коју је Вучју некад имало. Вучје има чиме да се дичи: Скобаљић град, кањон реке Вучјанке, хидроцентрала, базен, ове наше воденице на које смо веома поносни. Град улаже завидна средства у обнављање ових воденица и захваљујем се што улажете толико напора да им вратимо стари сјај.

У име града, окупљене је поздравила Андреа Тошић, помоћник градоначелника, и истакла да вучјански крај има огроман туристички потенцијал с обзиром на бројна природна историјска и културна богатства – планину Кукавицу и Скобаљић и Зелен-град, кањон реке Вучјанке и хидроцентралу из 1903. године, као и аутентичне воденице поточаре. Она је казала да се овај крај дичи и укусним гастрономским специјалитетима од најукуснијег брашна које су за све посетиоце ове манифестације љубазни домаћини и врсне домаћице пажљиво припремали.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија