wrapper

Данас је у Карађорђевцу одражана манифестација „Дани јагоде“ која по четврти пут окупља велики број произвођача овог воћа.

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић отворио је манифестацију, поручивши присутнима да лесковачки крај има велики потенцијал да буде значајни произвођач и извозник јагода.

„Драги пољопривредни произвођачи, због свих вас ,вредних и марљивих, који нису занемарили значај пољопривреде, овакве манифестације постоје. Ви сте заслужни што лесковачка села живе. Карађорђевац заузима значајно место у пољопривреди Лесковца. Протекле године, имао сам прилику да посетим Хладњачу “Маринковић“, успешан пример доброг рада. Она је један од доказа да у овом крају, узгајамо квалитетне производе и имамо вредне људе. Данас сте имали прилику да чујете стручна предавања на тему узгоја јагоде, која је на територији округа заступљена на око 4оо хектара, само у Лесковцу са 3оо. Свесни смо да опстанак села зависи пре свега од људи који тамо живе, али и подршке локалне самоуправе, па подстицаји у пољопривреду ни ове године неће изостати“ - закључио је градоначелник.

У име становника Месне заједнице „Карађорђевац“ обратио се потпредседник Жарко Георгиев, захваливши се градоначелнику, донаторима и становницима Карађорђевца на помоћи при уређењу зграде Месне заједнице.

У оквиру „Дана јагоде“ први пут органозовано је такмичење у чишћењу петељки. Градоначелник Цветановић је победници, најсрећнијим произвођачима извученим из бубња, као и произвођачима са најлепшим јагодама уручио награде.

Посетиоце манифестације су својим наступом забављала деца из КУД „Абрашевић“ и ученици ОШ „Ђура Јакшић“ из Турековца и Белановца.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија