wrapper

Као и претходних дана, и данас је пуном паром настављено са припремањем и дистрибуцијом пакета намењених пензионерима и социјално угроженим лицима.

Након грделичког, вучјанског, печењевачког и брестовачког краја, данас су пакети кренули према пензионерима манојловачког краја, затим ка насељима Бобиште, Анчики, Братмиловце и Мрштане.

Тим поводом градоначелник Лесковца и командант Градског штаба за ванредне ситуације Града Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић:

„Пакети помоћи се увелико дистрибуирају широм нашег града. Од преко 27.000 пакета до сада је спаковано 15.918 и од тога подељено у целом грделичком крају, данас завршавамо са вучјанским крајем, као и у делу богојевачког, брестовачког и печењевачког краја. Данас је преузето око 2.900 пакета који су намењени становницима Манојловца, Бобишта, Анчикија, Братмиловца и Мрштана где је и кренула дистрибуција истих. Стало нам је до тога да уручимо овај знак подршке сваком пензионеру и тврдим да ће сви са пензијом испод 30.000 добити пакет.“

Градоначелник Цветановић истакао је и то да ако дође до неког превида, да се пензионери и/или социјално угрожена лица која нису добила пакет, могу јавити кол центру или у својој месној заједници и грешка ће бити исправљена.

„Грешке сигурно постоје, постоје људи који су променили своје адресе, све ћемо грешке кориговати у наредном периоду, када будемо завршили комплетну дистрибуцију пакета,“ – додао је градоначелник Цветановић.

Одговарајући на питање новинара када ће се кренути са поделом пакета у градској средини, градоначелник Цветановић је рекао да се данас кренуло са дистрибуцијом у насељима Анчики, Бобиште и Братмиловце, и да су то насеља која припадају граду, стога је данас са тим започето.

„Планирамо да радимо током викенда, и сутра и прекосутра. Некад имамо застој и не радимо увече до 20 часова. Рецимо јуче је у 18:30 часова нестало кутија, али јутрос смо већ добили нову количину и наставили са радом. Све време сам тамо са њима, ради се пуним темпом, и очекујемо да до празника све поделимо, а након тога да коригурјемо одређене пропусте, уколико их буде било.“

Tagovano

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија