wrapper

На данашњи дан обележава се највећи празник планете Земље који се већ 50 година слави како би се повећала свест и поштовање људи према животној средини и природи. У тренутку када се боримо против пандемије смртоносног вируса бар данас треба усмерити пажњу јавности на подизање еколошке свести, климатске промене и глобално загревање, изумирање угрожених врста.

На данашњој конференцији за медије, градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је део свог обраћања посветио и овој теми:

„Социјална дистанца нас је без обзира на удаљеност зближила и подсетила нас на одговорност коју имамо према себи, својим породицама и читавој друштвеној заједници. Данас је Међународни дан планете земље па бих део ваше пажње усмерио и ка очувању животне средине. Једна стара мудрост каже да планету нисмо наследили од наших предака већ смо је позајмили од наше деце. У овој ситуацији је итекако важно да будемо свесни да сваки наш поступак може имати далекосежне последице и зато по који пут апелујем на све вас: будимо одговорни према себи и својој околини јер тиме штитимо будућа поколења и читаву нашу друштвену заједницу.“

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија