wrapper

У сали Народног позоришта синоћ је Основна школа „Вук Караџић“ обележила 79. година постојања и рада.

Школа је почела са радом 1940. године и тада је радила као четворогодишња школа. Од 1959. године добила је још четири разреда и званичо је постала осмогодишња школа. Издвојено одељење ове школе у Бобишту отворено је 1984. године.

Директор школе Предраг Здравковић казао је синоћ да је ова школа изнедрила бројне лекаре, просветне раднике, судије, предузетникe.

„Можемо да се похвалимо и тиме да су наши осмаци прошле године постигли јако добре резултате на завршном испиту за упис у средње школе. Сарађујемо са свим институцијама у граду И трудимо се да нашим ђацима пружимо још боље образовање“ – рекао је Здравковић.

У име локалне самоуправе дан школе честитала је члан Градског већа Бранкица Стаменковић.

„Драго ми је са сте у претходном периоду постигли запажене резултате са нама као партнером у васпитно образовном процесу. Школа „Вук Караџић“ је поред енергетске санације и побољшаних хигијенско санитарних услова постала богатија и за 14 дигиталних учионица. Али, чак и најбоље опремљена школа је тек празна зграда , зато сте ви просветни радници и ученици школе ту, да радите и градите свој идентитет што и чините уписом пете генерације математичког одељења и факултативним учењем кинеског језика“ – поручила је Стаменковићева.

На јучерашњој свечаности ученици школе су извели приредбу за госте и подељене су захвалнице.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија