wrapper

У просторијама ватрогасно-спасилачке јединице у Лесковцу данас је обележена слава ватрогасаца-спасилаца Пресвета Богородица - Неопалима купина, заштитница ватрогасаца.

Идеја за прихватањем ове славе као заштитнице ватрогасаца потекла је 2015. године приликом рада ватрогасаца-спасилаца Сектора за ванредне ситуације на стварању нове ватрогасне јединице на Хиландару.

Пресецању славског колача присуствао је градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић, начелник Полицијске управе у Лесковцу Томислав Илић, а угостили су их начелник Сектора за ванредне ситуације Ивица Ранђеловић, Командант Ватрогасно-спасилачког батаљона Лесковац Ненад Симић и домаћин славе Срђан Стојковић.

Након обреда обележавања славе присутнима се обратио Ивица Ранђеловић захвалио свима који су присуствовали обележавању славе и градоначелнику Лесковца др сци. мед. Горану Цветановићу уручио захвалницу за подршку и изузетну сарадњу са Сектором за ванредне ситуације.

С обзиром на то да је данас и Дан сектора за ванредне ситуације у центру Лесковца данас је одржан тактичко-технички збор и ватрогасна вежба.

Дан сектора за ванредне ситуације обележава се данас јер је 17. септембра 2009. године Сектор за ванредне ситуације, као јединствена служба за заштиту и спасавање у ванредним ситуацијама. Овај Дан Сектор за ванредне ситуације обележава јер је то и дан усвајања Акционог плана за формирање јединствене службе за ванредне ситуације.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија