wrapper

Поводом пробоја Солунског фронта у Великом рату и Дана ослобођења општине Медвеђа, данас су у овом месту крај спомен обележја Видиковац положени венци и цвеће, и откривена је спомен плоча Димитрију Беговићу, поручнику Српске војске и команданту Јабланичког комитског одреда у Топличком устанку 1917. године.
 
У свом говору председник општине Медвеђа Небојша Арсић истакао је значај пробоја Солунског фронта који је означио и пораз сила осовине и завршетак Првог светског рата. 
 
Проф. др Дејан Антић, историчар, подвукао је да је слободарски дух српског народа био и остао основни мотив националног постојања, али и опстанка и традиције. Историјско предавање о Топличком устанку, одржао је академик проф. др Драган Симеуновић, потомак Димитрија Беговића.
 
Поменутом дешавању присуствовао је и градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић, начелник Јабланичког Управног округа Милош Ћирић, заменик градоначелника др Лидија Димитријевић и секретар Скупштине града Лесковца Зоран Вукашиновић и одборница у Скупштини града Лесковца Снежана Тасић Стојиљковић.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија