wrapper

Друштво

УРЕЂЕНА ЈАВНА ПОВРШИНА У НАСЕЉУ ЗЕЛЕ ВЕЉКОВИЋ

Jавно-комунално предузеће „Комуналац“, представници Одељења за заштиту животне средине, Одељења комуналне полиције и компаније ПВВ данас су спровели акцију чишћења и уређења јавне површине у насељу Зеле Вељковић. Акција је обухватила комплетно сређивање јавне површине у том насељу, рад чистилица, поткресивање и корекцију дрвећа, као и кошење ниског и високог растиња, као и сакупљање лишћа.

Опширније...

ПРИЈАВА ЗА АУДИЦИЈУ "СРБИЈА У РИТМУ ЕВРОПЕ" ЈЕ У ТОКУ

Град Лесковац је и ове године свим својим младим становницима омогућио да постану део највећег дечјег музичког такмичења у Србији.

Опширније...

НАЈВЕЋИ ОДАЗИВ АКЦИЈИ ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЊА КРВИ ДО САДА

Данас у 8 часова у Свечаној сали Града Лесковца почела је акција добровољног давања крви којој се до 14 часова одазвало 103 људи, што је по речима запослених у Црвеном крсту у Лесковцу рекордан број.

Опширније...

ПОДЕЛА ПАКЕТИЋА У ДОМУ КУЛТУРЕ У ВУЧЈУ

Велика подела празничних пакетића је данас настављена у вучјанском крају када је у Дому Културе Вучје за децу из Вучја, Накривња, Чукљеника, Брзе и Горине приређена је представа а даривано је 350 поклона.

Опширније...

ЛЕСКОВАЦ ДОЧЕКАО ПРАВОСЛАВНУ НОВУ ГОДИНУ УЗ НАТАШУ БЕКВАЛАЦ

Једна од најпопуларнијих певачица са наших простора, Наташа Беквалац, је синоћ, на дочеку православне Нове године, Лесковчанима приредила концерт за памћење. Неколико хиљада гледалаца, превасходно младих, је испунило Широку чаршију и углас певало бројне хитове које је Беквалчева са својим бендом пуних два сата изводила за њих.

Опширније...

ПРИЈЕМ ЗА НАТАШУ БЕКВАЛАЦ

Уочи великог концерта поводом прославе православне Нове године за звезду вечери Наташу Беквалац је приређен пријем у Кабинету градоначелника након којег је уследила прес конференција на којој је градоначелник Лесковца др Горан Цветановић рекао:

Опширније...

НОВОГОДИШЊИ ДЕЧЈИ КОНЦЕРТ УОЧИ ПРАВОСЛАВНЕ НОВЕ ГОДИНЕ

Уочи православне Нове године одржан је дечји новогодишњи концерт на платоу испред Лесковачког културног центра у организацији Центра за стручно усавршавање у образовању и Туристичке организације Лесковац, под покровитељством Града Лесковца.

Опширније...

НАГРАДА "КУЛТУРНИ ОБРАЗАЦ" НАРОДНОМ МУЗЕЈУ ЛЕСКОВАЦ И БИЉАНИ МИЉКОВИЋ

Награду „Културни образац“ Министарство културе и информисања Републике Србије доделило је Народном музеју Лесковац и директорки Музичке школе „Станислав Бинички“ у Лесковцу, Биљани Миљковић, као појединцу, за посвећени рад на корист наше културе.

Опширније...

ЧЕСТИТКА ГРАДОНАЧЕЛНИКА ПОВОДОМ ПРАВОСЛАВНЕ НОВЕ ГОДИНЕ

„Свим православним верницима, који празнују по јулијанском календару, желим срећну и успешну Нову годину! Свим нашим суграђанима желим да у добром здрављу и расположењу дочекају Нову годину и нека нам свима донесе напредак, благостање и породичну срећу.“

 

Срећна православна Нова година!

Градоначелник Лесковца

др Горан Цветановић

Опширније...

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА "КАРАВАН ЗА КЛИМУ"

Данас је у холу Лесковачког културног центра организована изложба освајањем обновљивих извора енергије која се у оквиру глобалног пројекта „Караван за климу“ у организацији Основне школе „Вожд Карађорђе“ и Хемијско-технолошке школе „Божидар Ђорђевић-Кукар“, Градом Лесковцем и Лесковачким културним центром. Покровитељ изложбе је француски институт у Србији у сарадњи са струковним удружењима Амбасадори одрживог развоја животне средине.

Опширније...

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија