wrapper

Новогодишња ноћ у Лесковцу протекла је другачије него свих претходних година. Годину 2021. Лесковчани су дочекали без новогодишњих концерата, новогодишњих прослава и ватромета, све у складу са прописаним мерама заштите, а у циљу сузбијања епидемије изазване корона вирусом.

Међутим, пракса обиласка дежурних служби које су на услузи грађанима и у новогодишњој ноћи, настављена је и ове вечери. Јелена Коцић, Андријана Васић, Чедомир Стојковић, Марија Рајковић и др Александра Миловановић, чланови Кабинета градоначелника Лесковца, традиционално су обилазили запослене у Полицијској управи, ЈКП „Комуналац“, Ватрогасно спасилачкој служби, Служби за хитну медицинску помоћ и завршили испред Опште болнице Лесковац, чекајући новости из породилишта. Они су у име градоначелника Лесковца др сци. мед. Горана Цветановића и локалне самоуправе честитали Нову годину, пожелели им много здравља, среће и успеха и захвалили им што брину о грађанима Лесковца у новогодишњој ноћи. Тиме су показали да мисле о свим важним установама у граду које су дежурне ноћ уочи Нове, 2021. године.

Најлепше вести су, као и сваке године, стигле из породилишта. Један час након поноћи рођена је девојчица тешка 2950 г дугачка 49 цм. Мами Нини је честитала др Александра Миловановић, члан Градског већа, која је уручила 10 ваучера за 10 прворођених беба са територије града Лесковца у вредности од 20 хиљада динара.

„Нама као одговорној локалној самоуправи ово је додатан подстрек и мотивација да социјалну и демографску политику издигнемо на пиједестал и зато ћемо се у новој 2021. години прикључити покрету "Tри плус", а по први пут од ове године родитељи од града добијају и ауто-седишта.“

Отац прворођене бебе Драгољуб Ђорђевић, који је и члан Градског већа града Лесковца, изразио је своје велико узбуђење и срећу због њихове прве бебе Ленке и истакао да је порођај протекао у најбољем реду, да тренутни осећај не може описати речима.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија