wrapper

Град Лесковац неколико година уназад учествује у хуманитарној акцији „Чеп за хендикеп“ која подразумева сакупљање пластичних чепова са пет-амбалаже и њихову даљу дистрибуцију чиме би се обезбедио новац за набавку ортопедских помагала намењених особама са инвалидитетом.

На портирници зграде Општине, на улазу у Осмоспратницу, на улазу у Народну библиотеку „Радоје Домановић“ се налазе металне конструкције у облику срца предвиђене за одлагање пластичних чепова.

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић редовно учествује у овој акцији тако да је данас по доласку на посао убацио пластичне чепове које је прикупио у последњих неколико недеља.

Градска управа апелује на све остале институције у граду да следе овај пример, али и на све грађане да дају свој допринос у овој борби.

„У ову акцију смо се укључили да дамо наш допринос развоју еколошке свести и промоцији рециклаже, а истовремено смо имали жељу да помогнемо активнијем животу особа са инвалидитетом. Један обичан пластични чеп тежак је нешто више од једног грама, а за једна нова инвалидска колица потребно је сакупити приближно пет тона чепова, тако да је важно да се што више људи придружи акцији. Позивам наше суграђане да учине добро дело и помогну побољшању начина живота особа са инвалидитетим, али и допринесу очувању животне средине. Уједно се захваљујем свим суграђанима који активно учествују у овој акцији,“ – назначио је градоначелник Цветановић.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија