wrapper

У простројима Центра за стручно усавршавање у образовању данас је симболично обележено десет година постојања ове значајне установе.

Епидемиолошка ситуација није дозволила да запослени овај значајан јубилеј обележе свечано и гламурозно, како су планирали, али то није умањило чињеницу да Центар успешно и веома продуктивно ради читаву деценију. Уместо церемоније обележавања, снимљен је филм о Центру у којем се говори о активностима ове установе. Уводну реч у филму дао је градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић где је рекао:

„Центар за стручно усавршавање у образовању има једну лепу традицију која траје десет година. Захваљујући запосленима, читавом тиму и руководству, који имају знање и знају да га пренесу, град је поносан на оно што ова установа ради. Само у текућој, 2020. години за функционисање установе издвојили смо 1,5 милиона динара са циљем да та издвајања сваке године буду све већа. Центар је формиран са циљем да се просветни радници едукују у континуитету и своје знање пренесу на млађе генерације. Честитам запосленима и директорки Јовановић овај значајни јубилеј. Честитам на упорном раду и истрајности, на формирању Научног клуба и парка. Сигуран сам да ће наредни јубилеј бити још бољи и успешнији.“

На данашњем обалежавању обратила се директорка Центра за стручно усавршавање у образовању и рекла:

„Ових 10 година за нас представља године рада, усавршавања, грешака, пријатељства, тимског рада, године које су нас издвојиле као једну од институција која је свој циљеве јасно поставља и њима тежи. Омогућили смо стручно усавршавање просветним радницима из окружења, успели смо да децентрализујемо науку и омогућимо мноштво пројеката и активности које младе покрећу и едукују. Захваљујем се свима посебно Граду на челу са градоначелником Гораном Цветановићем на несебичној подршци коју нам пружа, свим упошљеницима Центра, нашим сарадницима, школама, институцијама у граду, медијима и свим нашим партнерима који прате наш рад и учествују у њему.“

У име локалне самоуправе говорила је Александра Ђорђевић, једна од чланова Градског већа:

„Пре десет година швајцарска влада је инвестирала у овај пројекат којим је установа, некадашњи објекат школе Светозар Марковић, засијала пуним сјајем и потпуно другачијим изгледом. За десет година стечено је пуно сарадника, пуно пријатеља, и реализовано пуно програма стручног усавршавања кроз семинаре, стручне скупове и пројекте. За свој предани рад ова установа је награђена Окобарском наградом града Лесковца и сигурни смо да ће и наредних година наставити да раде још боље и тиме допринети развоју образовања и науке у нашем граду.“ – рекла је Ђорђевићева честитајући јубилеј.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија