wrapper

Из буџета Републике Србије сваке године издваја се све више новца за лечење деце оболеле од ретких болести. Фонд за ове намене је формиран 2012. године и тада је путем истог било издвојено 130 милиона динара, а 2021. године 3,2 милијарде динара, што је 25 пута више него 2012. године. О расподели средстава наведеног фонда стара се Комисија Републичког фoнда за здравствено осигурање за лечење ретких болести.

Град Лесковац планира да, уколико стање у буџету буде дозвољавало, склопи уговор са Министарством здравља, како би Лесковац у наредним годинама део средстава усмерио ка наведеном Фонду.

Подсећамо да је град Лесковац средства намењена за новогодишњи пријем упућивао Удружењу родитеља деце оболеле од рака – НУРДОР, те да смо из буџета града наведеном удружењу 2017. и 2018. године уплатили по 100 хиљада динара (укупно 200 хиљада динара). Та пракса је прекунута због налога Државне ревизорске институције.

Ове године, на иницијативу градоначелника и председника Скупштине Центра за развој Јабланичког и Пчињског округа др сци. мед. Горана Цветановића, ова институција је данас на рачун НУРДОР-а у Нишу уплатила 100 хиљада динара.

Tagovano

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија