wrapper

Библиотека „Радоје Домановић“ у Лесковцу добила је, од Министарства културе и Народне библиотеке Србије 2069 нових књига.

„Представља нам велико задовољство што је књижни фонд увећан за, како је директорка рекла, 2069 књига и сада износи око 160 хиљада примерака. За ове намене Министарство културе и инфоримисања и Народна библиотека Србије издвојили су око милион и двеста хиљада динара, што представља још један доказ одличне сарадње Града Лесковца и Владе Републике Србије“, рекла је Јасмина Рађенловић, заменик градоначелника.

В. д. директора Весна Илић је објаснила: " Нове књиге су пристигле из редовног откупа Министарства културе и информисања за 2018. годину. Овим откупом испунили смо део прописаних стандарда и норми за набавку књига у складу са Законом о библиотечко-информационој делатности. Фонд се увећао за 2069 књига, односно 1016 нових наслова. Пристигле су и књиге и часописи које је поклонила Народна библиотека Србије из свог фонда, преко 100 наслова серијских публикација из свих области и 417 монографских публикација. Остатак фонда приновићемо куповином и зсредстава предвиђених буџетом локалне самоуправе, а биране насловесачинићемо по жељи читалаца, руководећи се њиховим интересовањима."

Локална самоуправа Града Лесковца свесна је добробита који једном граду пружа читање књига и значаја матичне библиотеке на културној сцени наше земље, зато је у реконструкцију ове установе којом су обухваћени замена столарије, извршени су унутрашњи молерски радови, очишћени су зидови од вештачког камена, замењени столови у читаоници, уложено 800 хиљада динара.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија