wrapper

Данас се у улици Влајкова, од раскрснице са Тргом народног хероја Марко Црни до раскрснице са улицом Ђермановићева, радови на асфалтирању у дужини од 265 метара и вредности 2,8 милиона динара, приводе крају. Радови се изводе у оквиру одржавања путева у летњем периоду.

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић обишао је поменуте радове и том приликом истакао да је укупна сума намењена одржавању путева у летњем периоду износи 48 милиона динара, а изабрани извођач је Трејс АД Ниш, као и да је недавно уређена и улица Пана Ђукића са 1,2 милиона динара.

„Други део Влајкове улице, који припада државном путу другог А реда, је 2019. године је рехабиитован. Тај део посла је завршило Јавно предузеће Путеви Србије. Тада су били изведени радови у дужини од 300 метара и вредности 3 милиона динара. У том истом периоду у Радничком насељу су реконструисане и улице Радничка и Књегиње Љубице, укупне вредности од око 3,6 милиона динара.

У наредном периоду очекује се извођење радова на делу општинског пута 31 у Губеревцу за шта је у буџету Града опредељена сума од 6 милиона динара, док је 8 милиона намењено уређењу пута према селу Војиница.“

Након тога, градоначеник Цветановић казао је да је јуче имао састанак са представницима Владе и председником Републике Србије Александром Вучићем на ком је речено да ће у наредних годину дана биће завршен пут Лесковац-Вучје у дужини од 12 км, предрачунске вредности износи 5 милиона евра, као и да се у наредном периоду очекује завршетак пута према Лебану, дужине 7-8 км.

„Остаје нам само бојнички пут, где је прошле године завршена канализација, осветљење је завршено, остају само пешачке стазе и тротоари, бициклистичке стазе. Није мали износ, у питању је сума од 120 милиона динара за пут дужине 1,6-1,8 км, верујем да ћемо у годинама које долазе и то завршити. Ако не добијемо подршку од Владе и председника Републике, коју заиста имамо у пуном капацитету, онда ћемо у наредном перидоу пробати сами да урадимо и тај део пута.“

Директор ЈП „Урбанизам и изградња“ је казао да је на овој саобраћајници скинут стари испуцали асфалт, урађено је нивелисање свих сливних решетки и шахт поклопаца, коловоз је јуче припремљен за асфалтирање које се изводи сада. Тако да ће од трга Црног Марка до улице која припада државном путу биће спојена и та релација, односно биће уграђен нови асфалтни слој.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија