wrapper

У месту Предејане је данас отпочело асфалтирање улице изнад цркве у најгушће насељеном насељу у Предејану у дужини од 400 метара. Део те исте улице је прекривен асфалтом 2016. године тако да је сада у потпуности уређена.

Вредност радова који се тренутно изводе је 5,6 милиона, док је 2016. за њу издвојено 6 милиона.

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић се окупљеним становницима Предејана обратио овим поводом подсетивши да је асфалтом недавно пресвучен укрштај два државна пута код мотела Предејане, као и да су асфалтиране везе старог ауто пута ка Предејани и веза ка Црној Трави у укупној дужини од 1800 метара.

Он је најавио са ће у току текуће године почети реконструкција ОШ “Аца Синадиновић” у коју је већ уложено 2 милиона динара за реновирање фискултурне сале.

"Специфичност овог места је да миграција скоро не постоји има доста младих и деце. Конфигурација терена је неповољна за радове, али када смо сложни и посвећено радимо резултати су видљиви и јесан од тих резултата је и завршетак радова на овом путу" - нагласио је Цветановић.

Становница Предејана Александра Стојиловић је истакла да је значај асфалтирања овог пута огроман с обзиром на то да 30% деце која похађају ОШ “Аца Синадиновић” пролазе овим путем, али и због свих осталих људи који живе у великом насељу изнад цркве. Она је нагласила да би без подршке локалне самоуправе, првенствено градоначелника Лесковца, ова важна улица остала непромењена и захвалила му се на томе у име свих Предејанчана.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија