wrapper

Данас у Лесковцу бораве амбасадори Арапске Републике Египат и Републике Индонезијa и овом приликом су посетили градоначелника Лесковца др Горана Цветановића.

Повод њиховог доласка јесте Лесковачки карневал и учешће трупа њихових земаља на њему.

„Велика је част и задовољство угостити вас у нашем граду. Овако значајне посете чине да Лесковац шири своја познанства, да путем размене искустава закорачи у свет и упозна се са новим културама.

-Захваљујем се екселенцијама Јуда и Алгувејли што су данас са нама и што својим присуством увеличавају наш Лесковачки карневал.

Управо је данашња манифестација одлична прилика да ближе представимо наше обичаје, културу и туристички потенцијал, а у будућности ћемо се фокусирати на пословну и економску сарадњу.

Ту сарадњу можемо успешно развити зато што Србија и Лесковац обезбеђују веома повољну пословну климу за стране инвестиције и Лесковац је идеалан за производни центар неке индонежанске или египатске компаније јер изнад свега може да се похвали врхунском и квалитетном радном снагом и на томе ћемо радити у будућности.

Данас ћемо уз помоћ Лесковачког карневала успети да избришемо границе и утврдимо блискост и пријатељство између наших земаља. Још једном вам желим добродошлицу у наш град, уживајте у богатом програму који смо припремили,“ – казао је градоначелник Лесковца др Горан Цветановић.

Амбасадор Индонезије изразио је велику захвалност што га је градоначелник Цветановић примио у Лесковац. Он је истакао да је велика важност оваквих карневала када је реч о унапређењу односа између земаља. „Оваква сарадња ће донете бенефите не само Лесковцу већ и Србији. Овим карневалом ћете моћи да се упознате, барем делићем, са индонезанском културом као и са египатском и сматра се да је то врло добар начин да се две културе споје,“ – истакао је његова екселенција господин Мохамед Чандра Видја Јуда,

Амбасадор Египта такође се захвалио на позиву и казао да је задовољан и срећан што има прилике да дели своје искуство са др Гораном Цветановићем и он сматра да је ово итекако битно за спајање трију континента Азије, Африке и Европе. „Имао сам то задовољство да само пре месец дана будем са др Гораном Цветановићем на отварању Коридора 10 и ту се заправо видело колико Лесковац и Србија преузимају мере у имплементирању, јер се већ тада говорило о карневалу а ево их сада овде учествују у њему,“ – казао је његова екселенција господин Амр Алгувејли.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија