wrapper

Кризна времена попут пандемије вируса корона против које се тренутно боримо изискују висок степен међусобног разумевања, солидарности, хумности и слоге. О томе је било речи и на данашњој конференцији за новинаре. Поред великог броја друштвено одговорних компанија које су што новчаним донацијама, што донацијама у виду заштитне опреме и одеће и дезинфекционих средстава, градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је усмерио пажњу и на најстаријег грађанина Лесковца, господина Александра Стојановића, који важи за узорити пример племенитости, хуманости и животног елана.

Наиме, поред чињенице да је овај терзија у пензији доживео дубоку старост коју проживљава не губећи вољу за животом и позитивном енергијом, он сваку прилику користи да помогне свом граду и својим суграђанима. Тако је и у овим тешким тренуцима међу првима извршио уплату на донаторски рачун града Лесковца који је отворен како би се унапредила наша заједничка борба против заразне болести Ковид-19, сума коју је издвојио није мала и износи 200.000 динара. Тим поводом градоначелник је данас посетио господина Стојановића који није крио своје усхићење због пажње која му је указана симболичним поклоном и додао да ће увек стајати на располагању свом граду.

„Имам ту част и задовољство да посетим цењеног господина Александра Стојановића, најстаријег грађанина Лесковца и великог доброчинитеља који је, подсетићу вас, 2014. када се читава Србија борила са последицама поплава, донирао 100.000 динара, а сада је желећи да помогне свом граду, на донаторски рачун уплатио 200.000 динара. Такви примери доказују да имамо дивне људе, и сигуран сам да је Октобарска награда коју смо додели господину Стојановићу отишла у праве руке. Он није само пример хуманости него и позитивног става према животу, елана и воље и на њега сви треба да се угледамо. Притом није важан износ, важно је да је донација дата од срца.“

Прилог о посети најстаријем Лесковчанину можете погледати на следећем видеу.

Извор: РТС

Tagovano

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија