wrapper

Почетком недеље je именовано руководство огранка Српске академије наука и уметности у Нишу, за председника огранка предложен је проф. др Милорад Б. Митковић, редовни члан Српске академије наука и уметности, ортопедски хирург и трауматолог, професор Медицинског факултета Универзитета у Нишу који је 22 године руководио Клиником за ортопедију и трауматологију Клиничког центра Ниш. Проф. др Милорад Митковић, који потиче са југа Србије, је између осталог у свету науке познат по томе што је осмислио нову методу и уређај „Интелигентни имплантат“ који је данас у рутинској примени и већ је примењен на преко 10.000 пацијената. Конструисао је оригинални вештачки кук који је за време санкција производила електронска индустрија из Ниша и који је успешно примењиван на пацијенима који и данас ходају са том ендопротезом.

Проф. др Јован Хаџи Ђокић, један од најпознатијих и најуспешнијих лесковачких научника који је прошлогодишњи добитник ордена Карађорђева звезда, је овом приликом предложен за потпредседника нишког огранка Српске академије наука и уметности. Као и новоименовани председник, и проф. др Јован Хаџи Ђокић никада није заборавио свој родни град, остварује одличну сарадњу са бројним лесковачким институцијама и увек стоји на располагању својим суграђанима, упркос великим професионалним успесима које је током своје каријере постигао као редовни професор на Медицинском факултету Универзитета у Београду и Универзитета у Нишу, специјалиста урологије на Уролошка клиника у Београду али и на Клиничком центру Србије и на Институту за урологију и нефрологију.

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић упутио је тим поводом честитке проф. др Милораду Митковићу и проф. др Јовану Хаџи Ђокићу: „Увек се искрено обрадујем успеху људи који потичу из лесковачког краја. Проф. др Јован Хаџи Ђокић и проф. др. Милорад Митковић су заслужено изабрани за ове важне функције јер су својим дугогодишњим радом и залагањем остварили достигнућа која су заиста вредна дивљења. Град Лесковац се истински поноси личностима попут ових академика који и поред вансеријских успеха никада нису заборавили одакле потичу, стално се враћају свом родном месту и увек када су у могућности помажу својим суграђанима. Честитам нашим академицима, носиоцима Октобарске награде – медаље – града Лесковца и желим им много успеха у даљем раду.“

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија