wrapper

Град Лесковац наставља са улагањем у објекте месних заједница. Након објеката у Горњем и Доњем Трњану, Карађорђевцу, Малој Копашници, у насељу Анчики, извршена је адаптација објекта Месне заједнице у Горњој Бунуши. Град Лесковац је уложио око 370 хиљада динара, а адаптација је обухватила замену столарије, постављање нових врата, подова, и расвете, чиме је зграда потпуно оспособљена за рад.

„Улагање у објекте месних заједница је за Лесковац од велике важности имајући у виду њихову неопходност при функционисању свих становника који живе у свакој од њих, зато смо прошле године за функционисање месних заједница из буџета града издвојили 36,5 милиона динара а за текућу је план 42 милиона и планирамо да издвајамо све више средстава. Чињеница је да су 2012. године, када је градоначелник Цветановић преузео одговорност, месне заједнице биле у великим проблемима. Већина их је била у блокади, нису имале уличну расвету због неплаћених рачуна. На иницијативу градоначелника, град је преузео обавезу да плати рачуне и сада је осветљење адекватно“- казала је данас заменица градоначелника Јасмина Ранђеловић приликом обиласка објекта са градоначелником др сци. мед. Гораном Цветановићем.

Председник савета Месне заједнице Горња Бунуша Мирослав Петковић је истакао да му је драго што је локална самоуправа препознала значај сеоских средина и редовних улагања у њих.

„Све то омогућава развој села, спречавање одласка младих и приближавање начину живота у градским срединама. Захваљујем локалној самоуправи и градоначелнику која омогућава развој свих заједница" – рекао је и додао да се у наредном периоду планира текуће уређење улица и канала у Горњој Бунуши где живи око 600 мештана.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија