wrapper

Окружна организација слепих у Лесковцу је данас свечано обележила 70 година постојања и рада у сали Лесковачког културног центра.

Овим поводом су се присутнима обратили председник ове организације, председник Савеза слепих Србије, као и заменица градоначелника Лесковца. У оквиру програма је пуштен филм о историјату организације а свим сарадницима, донаторима и пријатељима су уручене захвалнице и повеље.

Миливоје Ђокић, председник Окружне организације слепих у Лесковцу, се захвалио свим људима који подржавају ово удружење, а посебно великој подршци и пријатељу слепих и слабовидих лица градоначелнику др Горану Цветановићу. Он је истакао да је ово велики дан за најстарију организацију која представља инвалиде у Лесковцу, јер слави 70 година рада и постојања, те да ће се потписати повеља побратимства са председником градске организације слепих и слабовидих лица у Скопљу.

Председник Савеза слепих Србије Милан Стошић је поздравио присутне речима: „Данас лесковачка Окружна организација слепих у Лесковцу слави, не само 70 година постојања, она слави резултате остварене у овом периоду који су очигледни, познати и присутни. Ово је организација којом се Савез слепих у Србији поноси због континуитета остваривања резултата. Ми који повремено долазимо у овај град приметимо да се увек нешто догађа, изграђују се заобилазнице, путеви, тржни центри и пуно тога у граду када је у питању инфраструктура. Међутим ни један град неће постати велеград изградњом овога што сам поменуо, он ће то постати, између осталог и због тога што ће изградити један коректан однос према инвалидима. Град Лесковац и руководство града је то препознао и зато на снажан начин посржава све потребе организација инвалида и зато је по мени Лесковац, не град већ велеград и ја им честитам на томе.“

У име Града Лесковца и градоначелника др Горана Цветановиће је говорила заменица градоначелника Јасмина Ранђеловић која је истакла да је 70 година успешне удружене борбе за остварење права слепих и слабовидих вредна дивљења и истакла да град цени труд, храброст и залагање ове организације коју је градоначелник кандидовао за овогодишњег добитника Октобарске награде Града Лесковца.

Она је додала: „Два пројекта вашег удружења за 2019. године су одобрена и за те намене је из буџета града издвојена сума од 1.420.000,00 динара, јуче је извршена подела уговора а уплаћена су и средства за реализацију свих пројеката из области социјалне заштите. Лесковац је локална самоуправа која се понаша одговорно према свим грађанима. У наредном периоду ћемо се трудити да Лесковач учинимо приступачнијим особама са инвалидитетом и омогућити вам да будете још успешнији и независнији“

Директорка школе у „Вељко Рамадановић” Земуну Радмила Лабан је говорила о раду школе која негује, образује и васпитава слепу и слабовиду децу од рођења до 15. године по редовном наставном плану и програму, али и средње школе са неколико образовних профила која послује у оквиру ове установе.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија