wrapper

Информатички кабинет лесковачке Гимназије данас је обогаћен 3Д штампачем.

Уочи обележавања 140 година постојања ове школе градоначелник Лесковца др Горан Цветановић је са сарадницима и представницима фирме „Каталог“ која је и донирала штампач, посетио ову школу.

Том приликом, Милица Ристић, члан кабинета градоначелника честитала је 140 година постојања Гимназије, која је, како је казала Ристићева изнедрила многобројне успешне Лесковчане, научнике, професоре, лекаре и еминентне људе Лесковца.

„Гимназија Лесковац је једна од многобројних установа са којима Град Лесковац има успешну сарадњу, и којој помаже да реализује све своје циљеве. Сви знамо да су деца, учесници еминентних такмичења, републичких, међународних, доносиоци резултата и награда. Захваљујемо се фирми „Каталог“ која је донирала 3Д штампач вредан 50 хиљада динара који ће помоћи реализацију многобројних пројеката.“

Градоначелник Цветановић истакао је у Гимназији да је веома похвално када локални предузетници и родитељи ученика помажу школама које пшохађају њихова деца и додао да је ова школа заслужила Октобарску награду, међутим, с обзиром на то да су већ двоструки добитници исте, одлучено је да се награде ученици и бивши ученици ове школе. Цветановић је говорио и улагањима у школу, поменувши енергетску санацију, замену столарије и опремање информатичких, хемијског и биолошког кабинета.

О значају донације говорила је Драгана Андрејевић, наставник рачунарства и информатике и казала: „3Д штампач умногоме ће наставу учинити садржајнијом и квалитетнијом. Ученици ће моћи да своје 3Д пројекте одшампају и за свега пар сатиу држе у својим рукама. Ученици су до сада са овом напредном технологијом могли да се упознају искључиво на интернету, а од данас ће им штампач бити доступан на редовним часовима. У име колектива Гимназије, ученика и савета родитеља се захваљујем на овој значајној донацији, имајући у виду да је ова технологија била предуслов за увођење ИТ одељења у школу.“

На конференцији је говорила и директорка Гимназије, Драгана Цветановић и захвалила се Каталогу на донацији и искористила прилику да поводом 140 година постојања школе градоначелнику Цветановићу уручи повељу за несебичан допринос развоју и унапређењу рада Гимназије.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија