wrapper

Технолошки факултет у Лесковцу данас је, свечаном седницом, обележио 39. годишњицу постојања и успешног рада. 

Технолошки факултет један је од центара образовања у јужној Србији када је у питању област хемијских, фармацеутско-козметичких, прехрамбених и текстилних технологија. Ова установа временом је израсла у значајну научно-истраживачку организацију која може да се похвали великим бројем научних радова и бројним признањима.

Доказ да је Технолошки факултет једна цењена и еминентна установа је и чињеница да се Универзитет у Нишу ове године први пут нашао на Шангајској листи између 401. и 500. места из области хемијског инжењерства, управо захваљујући Технолошком факултету и научним радовима које су у одговарајућим научним часописима публиковали наставници и сараднициове установе.

Присутнима се обратио декан факултета Љубиша Николић, затим ректор Драган Антић, и градоначелник Лесковца др Горан Цветановић, који је притом истакао следеће: "Одлични резултати захтевају и адекватну инфраструктуру. Зграда у којој се налазимо саграђена је 50-их година прошлог века и у многим сегментима је дотрајала. Стога су крајем септембра започети радови на фасади које финансира Министарство просвете, науке и технолошког развоја са 2,3 милиона динара. Ови радови допринеће безбедности, с обзиром на то да је фасада почела да се руши, а побољшаће и енергетску ефикасност."

Жеља је да Лесковац привуче што више студената из других градова, али и да што већи број младих овде остане, а Технолошки факултет свакако има велики утицај на то. Градоначелник је и додао да управо из тог разлога, следеће године, када се обележава 40 година рада, биће његов кандидат за Октобарску награду Града Лесковца, што представља изузетну част.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија