Одштампајте ову страницу

Институције културе сваке године организују бројне активности поводом обележавања дечје недеље. Дом културе „Тихомир Ракић - Вељко“ Печењевце већ 27 година окупља ученике основних школа са територије града на Дечјој ликовној колонији „На крилима маште“ чији је град Лесковац покровитељ. Радови настали током петодневног боравка на Власинском језеру ће бити изложени у холу Дома културе Печењевце наредних годину дана. То су 50 цртежа на којима је радило 22 представника лесковачких основних школа.

У име локалне самоуправе и градоначелника Лесковца др сци. мед. Горана Цветановића Дечју ликовну колонију „На крилима маште“ је отворила Марија Рајковић, члан Кабинета:

„Сигурна сам да сте успели да покажете ваш раскошни таленат, да сте стекли нова знања, пријатељства и упознали лепоте Власинског краја.

Ја ћу искористити прилику да позовем све суграђане, све људе из окружења, да дођу и погледају изложбу дивних радова младих талентованих људи, која ће красити зидове Дома културе у Печењевцу наредних годину дана.

Честитам организаторима колоније и изложбе, Дому културе Печењевце, и свим ученицима основих школа који су учествовали, наставницима који су радили са њима, град Лесковац ће наставити да буде покровитељ ове дивне манифестације и у наредном периоду.“

Директор Дома културе „Тихомир Ракић – Вељко“ Мирослав Станојевић се захвалио граду и градоначелнику на подршци и похвалио учеснике 27. ликовне колоније који су лепо представили себе и своје школе у уметничким делима насталим на Власинском језеру где су стекли нова искуства и знања уз помоћ инструктура колоније, гсподина Дејана Недељковића, академског сликара.

У оквиру Дечје недеље 2021. године у Дому културе у Печењевцу, првог дана одржан је турнир у стоном тенису на коме су учествовали ученици основних школа из Печењевца, Брестовца и Разгојне. Другог дана у оквиру Дечје недеље у малој сали Дома културе Печењевце гостовали су глумци позориштанца "Звонце" из Ниша. Они су на задовољство најмлађих извели представу "Ђачке чаролије" у режији Југослава Мирчића. У среду су деца предшколског узраста били гости Дома културе Печењевце и том приликом одгледали дугометражни анимирани филм за децу. Њихова озарена лица говоре о томе како су се провели, а најавили су и поновни долазак у Дом културе.

Галерија слика