wrapper

Данас је лесковачка гимназија свечаном академијом обележила 143 године постојања и рада.

У име локалне самоуправе годишњицу је честитала др Лидија Димитријевић, заменица градоначелника:

„Гимназија, годинама уназад најпопуларнија школа са великим бројем одличних ученика, као прави расадник талената и добрих људи је одликована Сретењским орденом другог реда за нарочите заслуге за Републику Србију и њене грађане и постигнуте резултате у просветној делатности, као установа која представља стожер знања и образовања на југу Србије, а чији су предавачи били Стеван Сремац, Радоје Домановић и многи знаменити људи са југа Србије.

Орден је, као што знате, директорки Гимназије Драгани Цветановић на пријему у Председништву Републике Србије уручио председник Александар Вучић. Драги гимназијалци, драги запослени, поштована директорка, желим вам да наставите да нижете успехе, да наставите са својим одговорним и преданим радом, да прославите још многе рођендане...“

„Једну школу чине сви њени запослени, ученици, сарадници, који њеном постојању дају свој личнипечат, али и сама зграда која одолева времену, али је с времена на време треба и реновирати. На томе смо нарочито захвални свим нашим колегама и ученицима који простор унутар школе оплемењују и чувају, а за енергетску санацију и реновирање и одржавање, захвални смо Локалној самоуправи на челу градоначелником др Гораном Цветановићем, као и сарадницима и друштвено одговорним компанијама уз чију помоћ смо опремили кабинете. Такође, велику захвалност дугујемо и Министарству просвете које препознаје потенцијал наших ученика и од кога смо у септембру добили опрему у виду рачунара и лаптопова, као и, раније, од Министарства омладине и спорта добили смо вредну опрему и реквизите за извођење наставе физичког и здравственог васпитања,“ – рекла је директорка Гимназије Драгана Цветановић.

У оквиру Свечане академије поводом обележавање Дана школе, уручене су награде за најбоље радове на ликовном конкурсу са темом борбе против трговине људима, као и на литерарном конкурсу на тему борбе против дискриминације, под слоганом "Прихвати ме какав јесам". 

Такође, похвале су уручене и наставницима чији су ученици постигли изванредне резултате на државним такмичењима.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија