wrapper

Данас је Основна школа „Бранко Радичевић“ из Брестовца обележила 120 година постојања и рада.

Свечаности је присуствовала мр Бранкица Стаменковић, члан Градског већа, која је у име града Лесковца и градоначелника др сци. мед. Горана Цветановић поздравила све, честитала јубилеј и казала:

„Поносни смо на чињеницу да је град Лесковац, од XIX века до данас, био и остао седиште просветне делатности у овом делу наше земље. Ни борба за слободу, тешки услови живота, нису спречили оснивање и одржавање школа у овом крају кроз векове.

Школа "Бранко Радичевић" у својој, 120 година дугој традицији то и потврђује. Више пута је мењала своје име, начин и организају рада и одржала се до данашњег дана када се у њој едукује више од 500 ученика. Због изузетног доприноса у васпитно – образовном раду током 120 година од оснивања до данас, школа „Бранко Радичевић“ биће предлог градоначелника др Горана Цветановића за Октобарску награду града Лесковца.

У жељи да имате адекватне услове за рад и учење, као одговорна локална самоуправа, у претходном периоду смо посветили пажњу како матичној школи, тако и издвојеним одељењима. Ову школску годину сте дочекали са новим системом грејања, али и безбеднијим, ограђеним школским двориштем у Липовици, пре тога су извођени радови и школама у Кутлешу и Међу. „

Директор ОШ у Брестовцу Марко Ранђеловић је данас говорио о успеху ученика и захвалио се локалној самоуправи и градоначелнику Цветановићу на подршци за унапређење рада.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија