wrapper

Дванаесто по реду саветовање за пољопривреднике „Агролидер“, а пето на тему воћарства, је одржано данас у просторијама комплекса Апостоловић. Ова традиционална манифестација из године у годину постаје све запаженија и посећенија од стране пољопривредних произвођача. Тема овогодишњег скупа је „Унапређење воћарске производње на југоистоку Србије“, а циљ је упознавање воћара и пољопривредних стручњака са најновијим достигнућима како би се постигли још бољи резултати у воћарској производњи.

Градоначелник Лесковца др Горан Цветановић пристуствао је скупу и обратио се рекавши:

„Размена искуства, знања и едукација јесу кључни за успешну производњу. На овој манифестацији се око 100 људи упозна са најновијим достигнућима на пољу пољопривреде. Град Лесковац је покровитељ сваке њихове акције и радо се одазивамо, јер имамо шта да видимо, чујемо, сазнамо, да разменимо искуства.“

„Оно што желим да вам поручим јесте да држава у 2020. години издваја рекордних 58 милијарди динара, Град Лесковац преко 100 милиона за област пољопривреде и само прошле године децембра месеца је 787 пољопривредних произвођача добило подстицајна средства. Субвенције су нешто што вам даје стимуланс, што вам омогућава да у овом зимском периду планирате бољу производњу и због тога вам желим пуно успеха у 2020. години, а Агролидеру да настави са оваквим едукационим радионицама и саветовањима,“ – додао је градоначелник Цветановић.

У име организатора великом броју окупљених обратио се Горан Тасић, уредник емисије за пољопривреднике „Агрозона“ и захвалио се свим посетиоцима, као и граду Лесковцу на покровитељству и подршци и додао:

„Данашња манифестација воћарског карактера има велики значај, сведоци смо климатских промена, сведоци смо да ове године и нисмо имали праву зиму, пољопривредни стручњаци кажу да је у нашим воћњацима због тога велики презимљујући потенцијал и све то може да направи проблеме у самом старту вегетације на почетку сезоне. Управо зато је Агролидер право место да се произвођачи детаљно информишу о томе шта треба да раде да би имали што боље и квалитетније приносе, добар пласман, и оно што вам ја од срца желим, што бољу цену.“

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија