wrapper

У Народном позоришту у Лесковцу синоћ се одржало финално вече јубиларног 10. Драм дум феста.

У име града присутне је поздравила Марија Рајковић из Кабинета градоначелника Лесковца:

„Поред чувене Роштиљијаде, Лесковачког карневала, фестивала Стрингс, Ледамус, Лајф свој пут до публике је нашао и фестивал ДРАМ ДУМ фест. Овај аутентични догађај сваке године Лесковац претвори у центар музичких збивања и окупи најбоље бубњаре и музичаре из региона. Локална самоуправа града Лесковца препознаје значај културно-уметничких дешавања што се види и по томе што за област културе издвајамо преко 9% буџета града. Уједно сваке године подржавамо овај јединствени догађај који макар на кратко избрише границе између земаља бивше Југославије, али што је још важније промовише младост, уметност и квалитетну музику. „

ПР Друм дум феста Милена Илић, казала је овом приликом да је корона помрсила конце и да се овогодишњи фестивал умало није одржао, али да је организација ипак одлучила да Лесковчани и ове године за разлику, од претходне уживају у звуковима бубњева.

„Ипак смо успели да у Лесковац доведемо звучна имена на фестивал. Ове године се по први пут додељује награда за животно дело коју је добио македонац Гарабет Табетјан“.

Као гошћа вечери Бојана Стаменов није крила задовољство што је поново дошла у наш град Лесковац, али овога пута са својим оркестром.

„Ми ћемо вечерас представити блузом, и њиме ћемо званично затворити овогодишњи фестивал. Велико је задовољство што сам поново у Лесковцу и што сам на овом фестивалу. Тада сам наступала сама, а вечерас имам појачање - казала је Стаменов.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија